Wednesday, June 24, 2009

Social media-marknadsföring behöver SEO

Social media-marknadsföring behöver hjälp av SEO (sökmotoroptimering)

Du kan få det svårt att lyckas med marknadsföring i sociala medier såsom - Digg, Twitter, Facebook, Pusha och StumbleUpon utan - en knuff från sökmotorer, om du inte är riktigt känd förståss.

Prova att dra igång en social mediekampanj med bokmärkning, kommentarer och inbjudningar. Hur stora är oddsen att du hamnar på en framskjuten plats på tex StumbleUpon eller Digg? Riktigt små, eftersom det finns tusen och åter tusen andra idoga marknadsförare som försöker göra samma sak.

Din framgång i sociala medier kommer att bero på sökranking och de naturliga sökresultaten. Kanske det är din bokmärkesida (typ Delicious eller Stumbleupon), kanske ett Twitter inlägg, eller själva hemsidan, men sökranking kommer att ha stor betydelse. En korrekt sökmotoroptimerad hemsida – d.v.s en webbplats som unikt, relevant och aktuellt innehåll som sökmotorerna lätt kan tolka och rangordna, hamnar högre i sökresultaten än en sämre optimerad sida.

Man skulle kunna säga att SEO och social media-marknadsföring är oskiljaktiga. Om du funderar på att spara en slant genom att välja bort antingen SMM eller SEO, så tycker jag att du bör tänka en gång till. Alla äggen i samma korg är ju inte någon hit eller hur!

Lycka till!

Tomas ohlum
SEO expert, Voonix
Min hemsida
Hjo SEO

1 comment:

Social Media Marknadsföring said...

Kanonpost! Social Media Marknadsföring kombinerat med SEO är en given hit.

Jag har skrivit en del om hur jag jobbar med det på Social Media Marknadsföring

Kolla gärna in!