Thursday, June 19, 2008

Är SEO döende ?

Det har nyligen varit mycket ståhej om ”death of SEO” på andra sidan av Atlanten. Det började med att en kille som heter Pat O´Bryan sade att ”SEO är snart död på grund av den växande populäriteten hos Adobe Air, sociala nätverk och interaktiva system för leta efter vad man behöver.

Till historien hör att Pat O´Bryan har en hemsida som heter ” Portable Empire” samt driver en Internet TV show. Till saken hör också att Pat marknadsför sina tjänster i sociala nätverk som Facebook, Twitter m.fl.

Visst kan man se en trend åt det hållet. Men att säga att majoriteten av internetanvändarna skulle överge sökmotorerna som verktyg för informationssök är väldigt överdrivet. SEO och marknadsföring på nätet kommer även fortsättningsvis vara ett mycket kostnadseffektivt sätt att nå rätt publik men sina varor eller tjänster. Det finns en naturligt inbyggd tröghet i allt vad vi människor gör, folk kommer att sitta och Googla en bra tid framöver.

Naturligtvis skall man vara öppen för nya trender och prova på de nya möjligheter som t.e.x Facebook ger, en marknadsförare kan inte placera alla äggen i samma korg. De som inte har en egen hemsida utan enbart marknadsför en Affiliate-sida är hela tiden hänvisande till metoder som, sociala nätverk, sidbytesprogram, bloggande mm.

Men för alla andra med egna riktiga företagshemsidor är SEO grunden för bra marknadsföring på internet. Sedan kan var och en efter behov prova andra metoder för att nå ännu fler personer i rätt målgrupp.


Lycka till och trevlig Midsommar

Tomas
ToJo-Marketing Consulting
SEO för framtiden

No comments: